Eerste zorg van de overledene

Rust is een sleutelwoord na het overlijden, dus neem de tijd.

Misschien vindt u het fijn om eerst nog even alleen of samen met familie en vrienden bij uw dierbare te zijn. Wij geven u hiervoor de ruimte die nodig is.

Om u in de gelegenheid te stellen om goed afscheid te nemen van uw dierbare overledene dragen wij graag zorg voor een perfecte verzorging op een prettige en informele wijze. Het is belangrijk dat u zich daarbij prettig voelt. Deze zorg vindt plaats waar u dit wenst, ook gewoon bij u thuis. We nemen hier uitgebreid de tijd voor.

We bespreken met elkaar waar de opbaring gaat plaatsvinden: dit kan bij u thuis, maar wij bieden ook de mogelijkheid om uw dierbare overledene op te baren in ons eigen uitvaartcentrum met gebruik van de Huiskamer.

uitvaart afscheid nemen ruimte

Afscheid nemen (opbaren) bij u thuis

Als u er voor kiest de overledene thuis op te baren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is een opbaring op o.a. het eigen bed, kist of opbaarbed mogelijk.

Hierbij zorgen wij voor een bed- of kistkoeling om het lichaam tot de dag van de uitvaart in goede conditie te houden.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor thanatopraxie, een lichte balseming van de overledene.

Weet u niet precies wat u zou willen? Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden zodat u de keuze kunt maken die het beste past bij de overledene, bij u en de omstandigheden.

Het voordeel van afscheid nemen en het opbaren thuis is een grotere betrokkenheid, de vertrouwde omgeving waardoor de het afscheidsproces vaak natuurlijker verloopt.

Wanneer uw dierbare thuis wordt opgebaard geeft het u meer tijd met elkaar.

Voorgesprek

Een steeds groter aantal van de mensen die Wiljan en Mariëlle mogen begeleiden na een overlijden, zien of spreken zij vooraf.

In een voorgesprek worden alle uitvaartwensen uitgebreid besproken en vastgelegd. Op deze manier ontstaat er rust en duidelijkheid. Alle wensen worden op een heel vrijblijvende en informele manier kenbaar gemaakt.

Het biedt een stukje houvast aan de naasten. Dat wat je met Wiljan of Mariëlle besproken hebt werken zij uit en bewaren jullie allebei. Ook ontvang je hierbij van ons een voorlopige kostenopgave. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.

Tevens hebben wij hiervoor een brochure: Wensen ten aanzien van uw uitvaart. Bel of mail ons even en wij sturen u deze kosteloos per mail of via de post toe.

Overlijden melden

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke invulling van het afscheid. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en staan u altijd persoonlijk te woord.

Bespreking van de uitvaart

Graag willen wij u op een mooie en onvergetelijke manier afscheid laten nemen van uw dierbare. We zorgen er graag samen met u voor dat dit goed is geregeld. We komen dagelijks bij u langs, bespreken alle persoonlijke wensen en bekijken wat er mogelijk is. Ons uitgangspunt hierbij is dat niets moet, bijna alles mag en kan. We luisteren, geven aandacht en willen samen met u komen tot een warm en liefdevol afscheid.

Op de eerste dag nemen wij de tijd om samen met de familie en/of vrienden alles rustig op een rijtje te zetten hoe het afscheid ingevuld gaat worden. Dit doen we stap voor stap, de meeste beslissingen en/of keuzes hoeven niet in het eerste gesprek gemaakt te worden. Mogelijk heb je zelf al heel goed voor ogen wat de uitvaartwensen zijn. Is dit niet het geval dan begeleiden wij je graag in alle rust bij het maken van keuzes.

Onze uitvaartverzorger, Wiljan of Mariëlle, die aanwezig is bij het eerste gesprek, is uw aanspreekpunt en persoonlijk begeleid(st)er voor, tijdens en na het afscheid. Wij gaan zelf voor bij de viering, ondersteunen u bij het maken van teksten, het zoeken naar de juiste muziek en de locatie waar de afscheidsviering zal plaatsvinden.

Wij bieden gedurende het regelen van de uitvaart volledige transparantie in de begroting.

Evaluatie

Natuurlijk houdt onze zorg niet op na de uitvaart.

Na enkele dagen kijken wij graag nog even met u terug op de uitvaart. Dat doen we persoonlijk.

Wij willen graag weten hoe het nu met u gaat, hoe u terugkijkt op het afscheid en of er nog vragen zijn die wij voor u kunnen beantwoorden.

U krijgt van ons het boek Zorgen Erna aangeboden, dit is een leidraad afwikkeling nalatenschap na overlijden. Hierin staan belangrijke zaken betreffende bankzaken, verzekeringen, notaris en dergelijke. Ook kunnen wij u in contact brengen met Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw. Hier kunt u, indien nodig, terecht voor gespecialiseerde rouw – en verliesverwerking in de vorm van een persoonlijk gesprek, individuele begeleiding en lotgenotencontact. www.vanwaardetherapie.nl

Ons Zorgteam

Direct na het overlijden zorgen wij voor de verzorging van de overledene. Dit doen we vanuit ons hart, met respect en geheel naar uw wens.

Overlijden melden

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke invulling van het afscheid. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en staan u altijd persoonlijk te woord.