Bijzonderheden

Lees meer over:

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Onze ervaring is dat kinderen vaak meer begrijpen dan wij denken. Toch vinden volwassenen het vaak lastig om over de dood te praten met de kinderen. Maar het is nu eenmaal zo dat ook kinderen te maken krijgen met de dood.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen worden betrokken bij het afscheid nemen en doen dit heel laagdrempelig, heel eerlijk, gewoon en vooral in overleg met de ouders/verzorgers. Dit doen we in begrijpelijke taal, passend bij de leeftijd van het kind.

We bieden hen boekjes aan die betrekking hebben met de dood, waarin zij kunnen kleuren, schrijven en waaruit ouders/verzorgers kunnen voorlezen.

Hebben zij vragen over het crematorium dan kunnen we misschien samen eens daar gaan kijken en de vragen beantwoorden. Stap voor stap bereiden wij hen samen met u voor op de uitvaart en bespreken we samen wat zij eventueel kunnen, mogen of willen doen tijdens de afscheidsbijeenkomst.

Denk hierbij o.a. aan het maken van een tekening, het beschilderen van de kist, een lied speciaal voor hen bij de afscheidsbijeenkomst, bellen blazen of na de viering ballonnen op laten.

kinderen uitvaart

Overlijden melden

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke invulling van het afscheid. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en staan u altijd persoonlijk te woord.

Vervoer

Het vervoer naar de kerk, het crematorium of andere locatie van de uitvaart: vaak denken we hierbij aan een rouwauto.
Maar was fietsen een grote hobby van de overledene dan kunnen we samen ook besluiten om met de fiets te gaan, met hierbij een speciale fiets waarmee je de kist kan vervoeren.
Maar er zijn vele andere mogelijkheden: met paard en wagen, een mini, een truck, een auto naar keuze, een loopkoets of een koest met paarden.

Ons Zorgteam

Direct na het overlijden zorgen wij voor de verzorging van de overledene. Dit doen we vanuit ons hart, met respect en geheel naar uw wens.

Overlijden melden

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke invulling van het afscheid. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en staan u altijd persoonlijk te woord.