Wat te doen bij overlijden?

In een korte, emotionele periode komt er veel op u af. Laat ons u hierin ondersteunen. Wij helpen u stap voor stap naar een mooi en persoonlijk afscheid.

‘we doen het samen’

We zetten graag op een rij wat er allemaal gaat gebeuren en hoe wij, samen met u, alle wensen gaan realiseren. U gaat samen met Wiljan of Mariëlle vorm geven aan de hele uitvaart. Zij begeleiden u vanaf het moment van overlijden tot en met de plechtigheid en het nazorggesprek.

melding van overlijden

Na een overlijden is het belangrijk dat de huisarts wordt gebeld. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum hoeft u de arts niet te bellen. Deze wordt door het personeel op de hoogte gesteld. Hierna kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

De arts stelt een verklaring van overlijden op. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente.

Uitvaartverzekering

Kijk of u gegevens van een uitvaartverzekering kunt vinden. U kunt altijd bij Van Lokven Uitvaartzorg terecht. Ook als de overledene niet of ergens anders verzekerd is.

Verzorging

Na het overlijden overleggen wij met u waar verzorging van uw dierbare zal plaatsvinden. Wij helpen met de verzorging.

Je kunt daarvoor alvast kleding uitzoeken die de overledene aankrijgt, kleding die bij hem of haar past of die u herinnerd aan een bijzonder moment. We zullen u ook vragen naar de plek van opbaren. Dit kan thuis in een vertrouwde omgeving, in ons uitvaartcentrum of een uitvaartcentrum elders. Als we dit samen hebben besproken komen we zo snel mogelijk naar u toe. Twee medewerksters van ons zorgteam zullen u dan, op een informele en huiselijke wijze, bijstaan in de verzorging.

Ons Zorgteam

Direct na het overlijden zorgen wij voor de verzorging van de overledene. Dit doen we vanuit ons hart, met respect en geheel naar uw wens.

Overlijden melden

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke invulling van het afscheid. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en staan u altijd persoonlijk te woord.